Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «دیوان فانی امیر علی شیر نوایی» به تصحیح سیدعباس رستاخیز سانچارکی با مقدمه‌ای از سیدرضا باقریان موحد در ۴۱۸ صفحه منتشر شد. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «دیوان فانی امیر علی شیر نوایی» به تصحیح سید عباس رستاخیز سانچارکی با مقدمه‌ای از سیدرضا باقریان موحد در ۴۱۸ صفحه منتشر شد.

بر اساس این گزارش این دیوان شعر شامل پیش گفتاری موسع ماست، در این پیشگفتار نخست مقدمه مصحح اثر سید عباس رستاخیز سانچارکی قرار دارد که در آن پس از بحثی کوتاه در مورد وضعیت حوزه ادبی هرات در دوران حکومت تیموریان، مروری بر ۴ نسخه خطی موجود از دیوان امیر علی شیر نوایی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چهار نسخه به ترتیب در کتابخانه ملی پاریس، کتابخانه مجلس شورای اسلامی (۲ نسخه) و کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران نگهداری می‌شوند.

همچنین در این دیباچه اشاره شده است که پیش از این دو نسخه از این دیوان اشعار این شاعر بزرگ به چاپ رسیده است: نخست، دیوانی به تصحیح دکتر رکن الدین همایون فرخ که در سال ۱۳۴۲ در ایران به چاپ رسیده و تن‌ها یکی از نسخه‌های موجود در کتابخانه مجلس را مد نظر داشته است. دوم، اثری به صورت گزیده اشعار که در سال ۱۹۹۳ به کوشش علی محمدی در ۳۱۷ صفحه در دوشنبه چاپ شده است. وی در ادامه ضمن بیان روش تصحیح خود و ارایه آماری از اشعار موجود در این اثر اعلام می‌دارد این تصحیح نسبت به چاپ‌های قبل ۱۹۰۷ بیت اضافه دارد.

در ادامه پیشگفتار این کتاب مقاله از استاد نجیب مایل هروی تحت عنوان نوایی از بی نوایی به چاپ رسیده است. وی نیز در این نوشتار نخست به وضعیت هرات عصر تیموری پرداخته و تلاش کرده است تا تاثیرات این فضا را بر نوایی و شعر او بررسی کند.

پس از آن مقدمه مفصلی از سیدرضا باقریان موحد تحت عنوان احوال و آثار امیر علیشیر نوایی فانی آمده است. در این متن نخست به اوضاع شهر هرات پرداخته شده است. نگارنده پس از مرور دیدگاه‌های مختلف درباره هرات باستان، نگاهی به تاریخ هرات پس از ظهور اسلام داشته است و از این منظر وارد موضوع مکتب ادبی و هنری هرات و شعر و شاعری در عصر تیموری شده است و این بخش را با بررسی ادب و هنر هرات در عصر بهزاد به پایان رسانده است.

بخش دوم این نوشتار به زندگی و اندیشه امیر علیشیر نوایی اختصاص دارد که با بیان مطالبی در مورد ولادت و پدر وی آغاز شده و به نقطه عطف زندگی وی یعنی دوستی با سلطان حسین بایقرا می‌رسد. دوستی که منجر به ورود نوایی به دربار ابوالقاسم بابر و تحصیل و دانش اندوزی وی می‌شود.

در نهایت جایگاه امیر در دوران سلطنت سلطان حسین بایقرا و وفات وی مورد بحث قرار می‌گیرد. پس از این مرور سریع بر زندگانی امیر نوایی جنبه هایی از زندگی ادبی وی تحت عناوین زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد: حمایت همه جانبه از اهالی علم و ادب و هنر، احسان و بخشندگی امیر، شعر نوایی و ارزش آثار او، مروری بر آثار ادبی نوایی، احیاگر ادبیات ترکی جغتایی، استقبال امیر علیشیر از شاعران پیشین (در این بخش نگارنده نمونه‌های فراوانی از تتبع امیر از شاعران پیش از خود از جمله خاقانی، جامی، انوری، سعدی، حافظ و خسرو آورده است.)، عقاید مذهبی امیر علیشیر نوایی.

در نهایت در پایان این بخش حکایاتی از امیر علیشیر نوایی (از یادداشت‌های آصف فکرت) و برخی دیدگاه‌های بزرگان حوزه ادبیات در مورد شخصیت امیر آورده شده است. بخش پایانی این پیشگفتار هم به درج تصاویری از نسخه‌های مورد استفاده در این تصحیح اختصاص یافته است.

پس از آن دیوان اشعار امیر به ترتیب زیر قرار دارد: قصاید، غزلیات، ترکیب بند و مسدس، المقطعات، ماده تاریخ ها، رباعیات، لغزها، معمیات رباعی و قطعات.

بخش پایانی این اثر هم به ملحقاتی با این ترتیب اختصاص یافته است: پندنامه، وقف نامه امیرعلیشیر نوایی، رواتب، سخنی در مورد آهنگ معروف ملامحمدجان، فهرست آیاتی که فانی در سروده هایش استفاده کرده است، اختلاف نسخه بدل‌ها، فهرست اعلام، فهرست واژگان و لغات دشوار و منابع و مآخذ.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۱۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

بالاخره بازار ارز و سکه از اشبع فروش خود تخلیه کرد. چارت قیمتی سکه و دلار که به وضعیت واگرایی مثبت رفته بود و طی کاهش‌های پی در پی این اشباع فروش را خالی نمی‌کرد، در نهایت در روز دوشنبه بالایی داد و حجم اشباع فروش کاسته شد. قیمت دلار و سکه در روز دوشنبه یک کانال بالا رفتند و قلاب کاهش و افزایش این روز‌های بازار قیمت درهم امارات شده است. به واسطه این روند اکثر معامله‌گران معتقدند طی بیش از یک هفته گذشته تزریق سنگین درهم داشتیم و این روند در روز دوشنبه متوقف شد.

قیمت دلار هرات ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در ابتدا و در نیمه اول با کاهش به کف ۵۹ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. اما در نیمه دوم روند بازار ارز و سکه برگشت و قیمت دلار هرات با افزایش در ۶۰ هزار و ۵۸۰ تومان بسته شد. در پشت خط دوشنبه قیمت دلار فردایی هرات به روند نیمه دوم خود ادامه داد و با یک پله صعود دیگر در مرز ۶۱ هزار تومان به کار خودش پایان داد.

بازگشایی درهم امارات با گپ منفی ۱۰۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان بود و در نیمه اول با کاهش به ۱۶ هزار و ۳۶۰ تومان رسید. همین کاهش درهم باعث شد تا سایر بازار‌ها به سمت کف حرکت کنند، اما در نیمه دوم قیمت درهم از کف حمایت شد و با افزایش تا ۱۶ هزار و ۷۶۰ تومان بالا آمد. قیمت دلار برآورد شده از درهم ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان محاسبه می‌شود. شکاف بین قیمت دلار هرات و قیمت دلار برآورد شده از درهم در معاملات روزانه نزدیک به هزار تومان رسیده بود که در پشت خط با افزایش ادامه‌دار قیمت دلار هرات، از این شکاف کاسته شد و به ۵۰۰ تومان رسید.

قیمت تتر در معاملات صبح با کاهش به ۶۰ هزار و ۴۰۰ تومان رسید، اما در ادامه از این سطح با حمایت وارد کانال ۶۱ هزار تومان شد. در ادامه قیمت تتر تا مرز کانال ۶۲ هزار تومان بالا آمد، ولی در ورود به این کانال ناکام ماند.

به عقیده تحلیلگران فنی اگر قیمت دلار هرات در روز سه‌شنبه بالای ۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت دهد می‌تواند برای تست کانال ۶۲ هزار تومان تلاش کند. البته از نگاه فنی این سطح سقف بازار می‌تواند باشد. سقف قیمتی درهم نیز در حوالی ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان است.

خبر مهم بازار صحبت‌های معاون بین‌الملل بانک مرکزی بود که گفته در مذاکرات حاشیۀ اجلاس بانک توسعۀ اسلامی، اتفاقات خوبی در خصوص آزادسازی منابع مسدودشدۀ ما در برخی کشور‌ها رخ داد که در آینده خبررسانی خواهد شد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش تبیینی برگزاری امتحانات نهایی ۱۴۰۳ در مشهد 
  • تشییع پیکر شهید «محمدمهدی فانی» بعد از ۴۰ سال در بشرویه
  • شهرستان بشرویه معطر به عطر شهید تازه تفحص شده
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • داعش مسئول حمله به نمازگزاران هرات
  • لامبورگینی اوروس؛ نسخه منصوری (عکس)
  • آغاز ساخت بزرگ‌راه هرات - غور
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟